Osut mihin tähtäät, ja jos et tähtää mihinkään, osut sinne joka kerta

kesä 18, 2018 | Kidea työpaikkana

Jos et tiedä minne olet menossa, niin kaikki tiet vievät perille. (Irvikissa Lewis Carrollin Liisa Ihmemaassa)
Uskon, että tavoitteiden (goals) tärkeys on useimmille selvää sekä organisaatioissa että itsensä johtamisen näkökulmasta. Ajattelin muutamien asiaa kirkastavien ajatelmien lisäksi kirjoittaa lyhyesti ajatuksia miksi tavoitteet ovat niin tärkeitä.

Stressin vähentäminen

Ongelma ei ole ajan puute vaan epäselvyys suunnasta. Meillä kaikilla on samat 24 tuntia vuorokaudessa käytettävissä. (Zig Ziglar)

Jotkut pitävät tavoitteita, varsinkin haastavia tavoitteita stressaavina. Kun tavoitteiden tarkoituksen ymmärtää oikein, niin niillä on juuri stressiä vähentävä vaikutus. Oikein laaditut tavoitteet tuovat nimittäin selvyyden yksittäiselle ihmisille ja organisaatioon siitä, mitä olemmekaan oikeastaan tekemässä. Tämä selvyyden löytäminen jossakin asiassa on todella helpottava kokemus.

Tehokkuus ja tulokset

On paljon tärkeämpää, että tiedät mihin suuntaan olet menossa kuin se, minkä siihen suuntaan menevistä poluista valitset. (Tuntematon)

Kun kirkastuu mitä tavoitetta kohti ollaan menossa, alkaa asioiden priorisointi onnistua aivan toisella tavalla. Entinen esimieheni totesi aina välillä jotenkin siihen suuntaan että kun tavoite kirkastuu niin keinotkin sinne pääsemiseksi alkavat löytyä. Kun oleelliset tehtävät ja keinot päästä tavoitteisiin ovat selvinä, voidaan turhaa touhua jättää pois, jolloin työn määrä vähenee mutta tulokset paranevat.

On myös niin että jos yrityksen tavoitteena on päästä miljoonan liikevaihtoon ja siinä epäonnistutaan kun päästään vain 900 000 €, niin lopputulos on yleensä parempi kuin mennään ilman tavoitteita ja päästään 200 000 euron liikevaihtoon.

Motivaatio ja työn ilo

Esteet ovat asioita, joita näemme kun irrotamme silmämme päämäärästä. (Zig Ziglar)

Kun tavoite on kirkkaana ja voidaan keskittyä olennaiseen, se motivoi arkisessa aherruksessa kummasti. Sen sijaan jos päämäärä ei ole selvänä, pienetkin vastoinkäymiset tuntuvat isoilta kun ne eivät asetu isossa kuvassa oikeaan suhteeseen.

Oikein asetettujen, kirkkaiden tavoitteiden tuomat hyödyt:

  • Stressin väheneminen

  • Tehokkuus ja tulokset

  • Motivaatio ja työn ilo

Yksi markkinointiassari vai kokonainen tiimi?

Kun yrityksesi käytössä on koko myynnin ja markkinoinnin ammattilaisten joukko, löytyy osaaja kaikkeen tarvitsemaasi.

Mutta mitä kaikkea kattaa kokonaisen tiimin panos? Lataa alta esimerkkilaskelma.