Opetus menee hetkessä uusiksi tekoälyn kehityksen takia

marras 23, 2023 | Tekoäly

Kysyin tuossa joku aika sitten yläasteikäiseltä pojalta, että onko koulussa puhuttu ChatGPT:stä tai onko käyttänyt. Ei kuulemma tuu täydellisiä esseitä vielä, oli eka vastaus. Kertoi sitten, että oli varoitettu käyttämästä koulutöissä.

Minä ihmeissäni: miksi ihmeessä sellaista varoitellaan.
Poika: ei sitten tiedä niitä asioita lukiossa.

Minä: Voihan sitä käyttää tekoälyä niiden tekemiseen siellä.
Poika: Ope sanoi, että sitten tulee ongelmia lukion jälkeen korkeakoulussa.

Minä: Miksi, siellähän sen käyttö on helppoa ainakin, kun opiskelu on vapaata?
Poika: Ope sanoi, että sitten viimeistään kun menee työelämään niin tulee eteen jos on vaan käyttänyt teoälyä apuna.

Minä: Niin, työnantajaahan kiinnostaa ihan tosi paljon se että saatko tuloksia aikaan tekoälyn avulla vai itse pikku kätösin…..

Miksi kirjoittelen tätä? Koska koko opetus menee hetkessä uusiksi tekoälyn kehityksen takia. Nyt on menty siitä portista sisään, jonka jälkeen juna ei enää pysähdy eikä hidastu.

Nykyiset versiot tekoälyalgoritmeista pääsevät sisään lähes kaikkien alojen korkeakoulujen pääsykokeista heittämällä, osaan lähes täysillä pisteillä. Mitä tarkoittaa? Pääsykokeet, kokeet ja kotitehtävät jotka on juuri siirretty tehtäviksi etänä tai koneilla, pystyy helposti tekemään tekoälyllä hetkessä. Jos haluaa ihmisen käsialaa niin voi lisätä pari vihrettä joukkoon.

Voin paljastaa: ratkaisu EI ole siirtää kokeita kynä ja paperiaikaan takaisin. Eikä siirtää opettajan valvonnan alaiseksi. Eikä edes tekoälyvastausten tunnistamiseen. Miksi?

Luepa alun kertomukseni uudestaan. Ajattele tänään alakoulua käyvää lasta. Mitäs taitoja hän tarvitsee kun työelämään pääsee? Osaamista käyttää tekoälyä tai vastaavia työkaluja työnsä tehostamiseen, luovaa ajattelua ja itsensä ja muiden johtamista. Kaikki ulkoa opeteltu menetti juuri merkityksensä.

Koskaan enää ei tekoälyn kehitys ole yhtä hidasta kuin se on tänä päivänä. Sitä ei kehitä enää pelkästään ihminen, vaan kone, joka laskee miljoonia laskuja sekunnissa ja oppii tuhansista kysymyksistä samassa ajassa koko ajan lisää.

Yksi markkinointiassari vai kokonainen tiimi?

Kun yrityksesi käytössä on koko myynnin ja markkinoinnin ammattilaisten joukko, löytyy osaaja kaikkeen tarvitsemaasi.

Mutta mitä kaikkea kattaa kokonaisen tiimin panos? Lataa alta esimerkkilaskelma.