Harjoittelujaksoni Kidealla

joulu 5, 2023 | Kidea työpaikkana

Harkkapaikka haussa – näin löysin Kidean

Olen Luukas, kolmannen vuoden liiketalouden opiskelija. Etsiskelin harkkapaikkaa markkinointiviestinnän ja myynnin osa-alueita varten. Opettajani kertoi minulle Kideasta, joka oli vielä täysin tuntematon yritys minulle. Otin hieman selvää Kideasta, ja verkkosivut herättivät mielenkiintoni työyhteisöön. Siksi päätin hakea harjoittelupaikkaa. 

Heti ensimmäisenä päivänä toimistolle saapuessani minulle tuli olo, että olen osa Kidean tiimiä. Minulla ei ollut aiempaa kokemusta toimistotyöstä, mutta tapaaminen sovittiin ja haastattelu sujui hyvin. Sain harjoittelupaikan ja pääsin itse vaikuttamaan siihen, millaista työtä pääsen tekemään. Tapaamisen kysymyksistä jo huomasin, että minuun tutustuttiin ihmisenä eikä pelkästään työntekijänä. 

Monipuolista arkea seinäkiipeilystä puhelukamppikseen

Ensimmäisenä työpäivänä pääsin tutustumaan Kidean käytäntöihin ja työntekijöihin. Minut otettiin hyvin mukaan työporukkaan. Harjoitteluni alkuun osui myös tiimipäivä, jonka yhteydessä olimme työporukalla kiipeilemässä Saimaa Stadiumilla. Kiipeily oli hauskaa ja haastavaa, ja pääsin melkein radan loppuun asti. Seuraavana päivänäkin tuntui vielä lihaksissa! 

Olen päässyt tekemään erilaisia markkinointiviestinnän ja myynnin työtehtäviä. Pääsin jo ensimmäisellä viikolla suunnittelemaan maksettua markkinointia ja puhelukamppista. 

Työharkka-arki oli mielestäni monipuolisempaa kuin kouluarki. Opin myös paljon uusia asioita, kuten Facebook-markkinointia ja tekoälytyökalujen käyttöä. Uskon, että tulen tarvitsemaan tekoälytyökaluja tulevaisuudessa. Harkan aikana lemppari työtehtäväni oli verkkosivujen kevyet päivitykset, kuten tietojen lisäykset.  

Harkka lopuillaan, mitäs sitten?

Kidea oli harjoittelupaikkana erilainen kuin muut. Työpaikalla oleva porukka oli mukava, ja tiimi oli työn tukena muun muassa sellaisissa tilanteissa, kun jokin oli epäselvää. Myös Kidean toimitusjohtaja heittää hauskaa läppää. 

Työtehtäviä oli tosi monipuolisesti. Monet myynnin ja markkinoinnin tehtävät tulivat paljon tutummaksi. Valmistun työharkan jälkeen, ja tällaisia hommia voisin tehdä tulevaisuudessakin. 

Suosittelisin Kideaa harjoittelupaikaksi kenelle tahansa, koska muutamassa viikossa pystyy oppimaan paljon uutta.

Yksi markkinointiassari vai kokonainen tiimi?

Kun yrityksesi käytössä on koko myynnin ja markkinoinnin ammattilaisten joukko, löytyy osaaja kaikkeen tarvitsemaasi.

Mutta mitä kaikkea kattaa kokonaisen tiimin panos? Lataa alta esimerkkilaskelma.